Oriol Saña
Professor de violí

Graduat al Conservatori Professional de Granollers, Conservatori Professional de Terrassa. Titulat a Berklee College of Music (Cum Laude), Superior en Jazz per l'ESMUC, Master Oficial en Musicologia i Educació Musical, Doctor en Musicologia i Història de l'Art (Cum Laude) i ha estudiat amb Didier Lockwood, Darol Anger i Matt Glaser.

Coordinador del Barcelona Fiddle Congress i Trobada Fiddle ESMUC-ACEM, creador del Títol Superior de música en violí jazz a Espanya. Ha impartit cursos i classes magistrals per tot el món a més de publicar dos llibres de violí: "The Chop Notation Project" i "El violín en el Bluegrass"i ha estat nominat els premis Max i els Grammy Latino.

Com a intèrpret treballa amb els quartets "Virus String Quartet", Folkincats i Albert Bello&Oriol Saña Experiment, duo amb Marco Mezquida i Casey Driessen. Actua en projectes com The Django Orchestra.

És professor de violí jazz a l'Esmuc, en el Conservatori Superior de Música del Liceu i a l'EMMCA. És el director artístic de la Fundació Grupo Sifu i forma part del grup de Recerca de l'ESMUC en la recuperació de Patrimoni Musical Català.